Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیهان کلهر و سیروان خسروی در برخورد با یک موضوع مشترک به دو گونه‌ی متفاوت عمل کردند؛ یکی راهی عجیب را برگزید و دیگری عاقلانه اقدام کرد. ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۲ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، تفاوت است میان هنرمندان، میانِ مَنش آنان و رفتارشان، میانِ کارها و تصمیم‌هایشان و البته اهدافشان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاه هنرمندی تصمیمی می‌گیرد و مِنّتش را سرِ مردم و دوستدارانش می‌گذارد. گاه هنرمندی تصمیم به همراهیِ واقعی با مردم می‌گیرد و گاهی هم برخی هنرمندان چشمشان را بر تمام اتفاق‌های اطرافشان می‌بندند و راه خودشان را می‌روند...

اوایل سال جاری بود که سیروان خسروی تصمیم گرفت برای همدردی با اوضاع اقتصادی مردم ایران کنسرت‌هایش را لغو کند. بعد خبرِ لغو کنسرت‌هایش را در بوق و کَرنا کرد و خسارتِ 150 میلیونی که به سالن پرداخته بود را به رخِ همان مردم و طرفدارانش کشید؛ که ببینید برای همدردی با شما چه کردم و این همدردی چه هزینه‌ای روی دستم گذاشت.

سیروان خسروی صفِ بلیت را برای مردم به ارمغان آورد / مدیر تیوال: ما راهکارهای بهتری داریم + فیلم

 

ماه‌های زیادی گذشته و  تابستان و پاییز تمام و زمستان به انتهایش نزدیک شد. اوضاع اقتصادی مردم نه تنها بهتر نشد که روز به روز اوضاع به وخامتِ بیشتر رفت. کار به جایی رسیده که مردم هر صبح به جای نگریستن در آیینه‌ی جادوییِ خورشید، مجبورند در صف‌های طولانیِ خرید گوشت انتظار بکشند تا شاید گوشتی با قیمتی ارزان‌تر از کیلویی 100 هزار تومان گیرشان بیاید.

اکنون و در این شرایطِ بد اقتصادی و در روزهای نزدیک به نوروز 1398، سیروان خسروی تصمیم به بازگشت به صحنه و برگزاری کنسرت گرفته است.

البته که نمی‌توان به برگزاری کنسرت‌های سیروان خُرده‌ای گرفت، چرا که او هم مانند دیگر خوانندگان می‌خواهد کارهایش را ارائه کند و با مخاطبانش دیدار داشته باشد و در عین حال درآمدِ مالی هم داشته باشد.

مشکل اما در تضادِ تصمیم‌هایِ این خواننده است؛ نه به آن لغو کنسرت‌ها و مِنّت‌هایی که بر سرِ مردم گذاشت و نه به این برگزاری کنسرت در چنین شرایطِ بد اقتصادی.

سیروان خسروی 200 میلیون تومان به برج میلاد غرامت داد؛ همراهی واقعی با مردم و فرصتی که از دست رفت

خسروی این بار هم نگذاشت آب خوش از گلوی طرفدارانش پایین برود و باز هم تصمیم عجیبی گرفت. تصمیمی که دردسری تازه برای هوادانش بود؛ او تصمیم گرفت بلیت‌های کنسرتش را به صورت دستی بفروشد. علت این تصمیم هم نبود ظرفیت مناسب در سایت‌های بلیت‌فروشی عنوان شد.

 


فیلم صف کشیدن طرفداران سیروان خسروی برای خرید بلیت‌های کنسرت این خواننده

فیلمی که در بالا می‌بینید، موجب اعتراض بسیاری از طرفداران سیروان خسروی شد. برخی از این طرفداران معتقد بودند که خسروی برای به رخ دیگران کشیدن طرفدارانش تصمیم گرفته که بلیت‌هایش را حضوری بفروشد.

وقتی ایران کنسرت از دسترس خارج شد

چندی پیش علی شهبازی مدیربرنامه‌های سیروان خسروی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفته بود: «ما ابتدا از طریق سایت خودمان برای بلیت فروشی اقدام کردیم اما سایتمان ظرفیت پذیرش حجم زیادی از مخاطبان را نداشت. پس از آن سراغ سایت ایران کنسرت رفتیم که به محض شروع بلیت‌فروشی این سایت به مدت یک ساعت و نیم از دسترس خارج شد. در این مدت تعداد اندکی از مخاطبان توانستند بلیت خریداری کنند که بلیت‌هایشان معتبر است. اما ما تصمیم گرفتیم که از طریق دیگری یعنی از طریق فروش دستی بلیت‌ها اقدام کنیم.»

جالب اینکه مدیربرنامه‌های سیروان خسروی دیدگاه عجیبی درباره‌ی امتحان سایت‌های دیگر و بررسی ظرفیت آنها داشت.

شهبازی گفت: «‌وقتی سایت ایران کنسرت بزرگترین سایت بلیت فروشی از دسترس خارج می‌شود، دلیلی برای امتحان دیگر سایت‌ها وجود نداشت. وقتی برای سایت خودمان و سایت ایران کنسرت چنین مشکلی پیش آمد، ما متوجه شدیم که ایراد فقط از سایت ما نبوده است و در ایران چنین دامنه‌ی وسیعی برای پذیرش حجم زیادی از مخاطب وجود ندارد.»

خسروی و مدیربرنامه‌هایش با همین استدلال تصمیم به فروش دستیِ بلیت‌هایشان گرفتند. تصمیمی که صف‌های طولانی تشکیل داد و ساعت‌های بسیاری هواداران این خواننده را در سرما منتظر خرید بلیت گذاشت.
نخستین واکنش‌ها به تصمیمِ سیروان خسروی از سوی طرفدارانش بود. بسیاری از طرفدارانش به این خواننده توانا اعتراض کردند که چرا آنها را ساعت‌ها در سرمای زمستان به صفِ خرید بلیت فرستاده است. در ادامه عکس‌هایی را می‌بینید که روایتگرِ برخی از کامنت‌های اعتراضیِ هواداران سیروان خسروی است.

در مجموع بلیت فروشی کنسرت سیروان خسروی برای چهار شب انجام شد. این اجراها از 24 اسفند شروع می‌شود و تا 27 اسفند ادامه دارد.

وقتی کلهر راه منطقی را انتخاب می‌کند

موازی با ماجرای سیروان خسروی، ماجرای دیگری هم رخ داد که البته نوع رفتار و نتیجه‌اش بسیار متفاوت بود. کیهان کلهر آهنگساز و نوازنده موسیقی ایران که جایگاهی بین‌المللی در موسیقی دنیا دارد، تصمیم گرفت که طیِ هشت شب در فروردین سال آینده در تالار وحدت به اجرای کنسرت «شهر خاموش» بپردازد.

نگاهی به یادداشت برجامیِ کیهان کلهر / ناامیدی من و صدها هزار ایرانی مقیم امریکا

 

از آنجا که کیهان کلهر از موزیسین‌های پرمخاطب موسیقی ایران است، فروش بلیت‌های کنسرتش مسئله‌ی چالش‌برانگیزی بود. اما کلهر تصمیم گرفت که بلیت‌هایش را از طریق سایت تیوال به فروش برساند.

گفته می‌شود که در لحظه شروع بلیت‌فروشی کنسرت کیهان کلهر، 21 هزار نفر به سایت مراجعه کرده‌‌اند. اما این مسئله موجب خارج شدنِ تیوال از دسترس نشد.

فروش بلیت‌ِ کنسرت‌های بزرگ در دنیای موسیقی گاهی به مشکل برمی‌خورد. سایت‌های بلیت‌فروشی هم گاهی در هجومِ زیادِ مخاطبان دچار مشکل می‌شوند اما این سایت‌ها با تمهیداتی که برمی‌گزینند، مشکلات را حل می‌کنند. به نظر می‌رسد که سایت تیوال هم با تکنیک‌های فنی توانسته فروش بلیت کنسرت کیهان کلهر را انجام دهد. از سوی دیگر هم خودِ کیهان کلهر هرگز حاضر نشد که هوادارانش را به صف‌های طولانی بکشاند.

در ادامه پیام منتشر شده از سوی کیهان کلهر در صفحه شخصی‌اش را می‌خوانید:

«پیرو استقبال از "کنسرت شهر خاموش " لازم به توضیح است که با رجوع بیش از بیست و یک هزار علاقمند در دقایق اولیه، کلیه بلیت‌های سه شب آغازین این اجراها در همان دقایق نخست وارد مرحله رزرو و در ادامه با افزایش درخواست‌ها برای بسیاری از کاربرانِ بعدی استفاده از سایت دشوار شد.
با توجه به محدودیت صندلی‌های تالار وحدت (هر شب حدود 670 عدد صندلی قابل رزرو در اختیار ماست، که بر طبق قوانین تالار وحدت، ردیف های یک و سه غیر قابل فروش و در انحصار تالار وحدت می‌باشند) اتمام بلیت های سه شب آغازین در همان دقایق اولیه بدیهی می‌نمود.
طبق برنامه ریزی های صورت گرفته این مجموعه کنسرتها هشت شب خواهد بود که پنج شب باقیمانده در تاریخهای 24،26،27،28،و 29 فروردین انجام خواهند گرفت، فروش بلیت تاریخهای مذکور بتاریخ هفتم اسفند ماه رأس ساعت هفده در سایت تیوال صورت می‌گیرد.

در پایان، رعایت شئون کار هنری و فرهنگی و تعهد به اخلاق و مخاطب اولین شرط همکاری آقای کلهر با تمام دست اندرکاران برگزاری این کنسرتهاست، سایت تیوال و مسئولان جوان و متعهد آن مورد اعتماد ایشان می‌باشند که امیدواریم با همکاری شما این دوستان پویا و خلاق با دلگرمی و پشتکار بیشتری در کنار فرهنگ و حامیان آن بمانند.»

آنچه در این مطلب شرح آن رفت، دو برخورد متضاد با یک موضوع مشترک است. یکی با مشورت‌های نادرست هوادارانش را به دردسر می‌اندازد و در نهایت هم این اتهام به او وارد می‌شود که برای خودنمایی این کار را کرده است و دیگری سعی می‌کند به بهترین شکل ممکن و اتکا به خلاقیت و توانمندی جوانان کشور، مشکل را حل کند.

گزارش از: یاسر یگانه

انتهای پیام/

R33357/P/S4,40/CT7 واژه های کاربردی مرتبط کیهان کلهر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کیهان کلهر کیهان کلهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۹۸۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند

به گزارش جماران، Geopoliticalmonitor  یک  نشریه اطلاعاتی بین‌المللی مستقر در تورنتو، کانادا  است که چشم‌اندازی تحلیلی در مورد موقعیت‌ها و رویدادهایی که تأثیر اساسی بر امور سیاسی، نظامی و اقتصادی دارند ارائه می‌کند. این نشریه در تازه ترین نوشتار به بررسی جایگاه اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه ( غرب آسیا) پرداخته و می نویسد: خاورمیانه به دلیل نزدیکی جغرافیایی و پیوندهای تاریخی، اقتصادی و سیاسی، منطقه ای با اهمیت استراتژیک برای اتحادیه اروپا است. با این حال، این منطقه همچنین منبع بی ثباتی و درگیری است که تهدیدی جدی برای امنیت و منافع کشورهای عضو اتحادیه اروپا محسوب می شود.

تشدید جنگ اخیر بین اسرائیل و حماس، خشونت‌های مداوم در کرانه باختری اشغالی و درگیری‌های اسرائیل و حزب‌الله در مرز لبنان بر پیچیدگی و فوریت اوضاع در این منطقه افزوده است. اتحادیه اروپا چگونه می تواند با اتخاذ یک استراتژی جدید جهانی و تغییر رویکرد سیاسی و امنیتی خود نقشی فعال و موثر در خاورمیانه ایفا کند؟ ابزارها، چالش ها و فرصت هایی که اتحادیه اروپا در منطقه دارد چیست؟

سیاست اتحادیه اروپا در خاورمیانه

اتحادیه اروپا در دو دهه گذشته دو استراتژی اصلی را در قبال منطقه خاورمیانه دنبال کرده است: سیاست همسایگی اروپا (ENP) و مشارکت اروپا - مدیترانه (EMP).

هدف این راهبردها جلوگیری از گسترش بحران های امنیتی در کشورهای همسایه به اتحادیه اروپا با ترویج هنجارهای اروپایی مانند لیبرال دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون بوده است. با این حال، ثابت شده است که این راهبردها برای مقابله با تحولات سریع و پویا در منطقه ناکارآمد و ناکافی هستند.

این راهبردها نتوانسته‌اند به ریشه‌های مشکلات و درگیری‌های منطقه مانند فقدان اصلاحات سیاسی و اقتصادی، به حاشیه رانده شدن و سرکوب مردم، مداخله بازیگران خارجی و  مسائل حل‌نشده منطقه رسیدگی مانند درگیری اسرائیل و فلسطین رسیدگی کنند.

رویدادهای اخیر منطقه ای مانند بهار عربی و ظهور ساختارهای جدید قدرت و بازیگران فراملی، محدودیت ها و ناکارآمدی های این راهبردها را نشان داده است. آنها همچنین بر لزوم بازنگری و بازتعریف نقش اتحادیه اروپا در نظام بین‌الملل به‌ویژه در منطقه خاورمیانه تأکید کرده‌اند.

اتحادیه اروپا در سند استراتژی جهانی خود در سال 2016 به این نیاز اعتراف کرده و نوشت: امنیت داخلی و خارجی به هم مرتبط هستند و چالش‌ها و تهدیدات کنونی مانند تروریسم و خشونت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا فرصت مشترکی برای  کشورهای اتحادیه اروپا برای ساختن اروپای قوی تر بر اساس منافع و اصول است.  اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرد که قصد دارد سیاست امنیتی و دفاعی خود را از طریق توسعه قابلیت‌های نظامی بیشتر و افزایش همکاری‌های خود با ناتو و سایر شرکا افزایش دهد. در نهایت، بروکسل تعهد خود را برای حمایت از انتقال سیاسی و اقتصادی در منطقه از طریق ارائه کمک‌های مالی و فنی بیشتر، تقویت گفتگو و همکاری، و ارتقای یکپارچگی و ثبات منطقه‌ای ابراز کرد.

چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه

با این حال، اتحادیه اروپا برای ایفای نقش فعال و موثر در خاورمیانه با سه مانع مواجه است:

اولاً، فقدان یک رویکرد منسجم و جامع نسبت به منطقه در سطح اتحادیه وجود دارد. این امر ناشی از منافع و دیدگاه های متفاوت کشورهای بزرگ اروپایی است که دستیابی به یک سیاست مشترک را در برخورد با مسائل و بازیگران پیچیده و متنوع در منطقه دشوار می کند. این مشکل منجر به سیاست های مستقل کشورهای بزرگ و قدرتمند اروپایی مانند فرانسه و آلمان شده است که برای کسب نفوذ و موقعیت ژئواستراتژیک، تعاملات دوجانبه با بازیگران منطقه ای را دنبال می کنند. عامل دیگری که نقش اتحادیه اروپا را محدود می کند، بحران اقتصادی است که ظرفیت مالی اتحادیه را برای مدیریت و پاسخگویی به نیازهای این منطقه بحران زده کاهش داده است. ضعف ساختاری اتحادیه اروپا، فقدان مکانیسم قضایی برای اجرای تصمیمات و قطعنامه‌های آن و اهرم‌های ناکافی سیاست خارجی آن از دیگر عواملی هستند که ظرفیت تصمیم‌گیری اتحادیه را تضعیف می‌کنند.

ثانیاً خاورمیانه دارای ساختارها، مشکلات، بحران ها و بازیگران سیاسی متنوع و پیچیده ای است. حکومت‌های منطقه عمدتاً مبتنی بر اراده و رای مردم نیستند، بلکه بیشتر مبتنی بر اشکال مختلف استبداد، فرقه‌گرایی، ملی‌گرایی و قبیله‌گرایی هستند. این منطقه همچنین با انواع مختلفی از بحران ها مانند جنگ های داخلی، درگیری های قومی، بلایای انسانی، تروریسم و افراط گرایی مواجه است. بازیگران در منطقه نه تنها دولت‌ها، بلکه بازیگران غیردولتی مانند شبه‌نظامیان، گروه‌های شورشی، جنبش‌های مذهبی و قدرت‌های منطقه‌ای هستند. این عوامل، اتخاذ یک سیاست ثابت و مشخص برای منطقه را برای اتحادیه دشوار می کند، زیرا باید به طور جداگانه و مستقل به هر موردی رسیدگی کند.

در نهایت، مسائل فرا آتلانتیک نیز مانع از نقش فعال و مؤثر اتحادیه اروپا در خاورمیانه شده است، زیرا ایالات متحده و اسرائیل اغلب با نقش مستقل اتحادیه اروپا مخالفت کرده‌اند، در عوض ترجیح می‌دهند که اتحادیه اروپا نقش مکمل را در چارچوب سیاست‌های آنها ایفا کند. ایالات متحده و اسرائیل منافع و دیدگاه های متفاوتی از اتحادیه اروپا در مورد مسائل مختلف منطقه مانند برنامه هسته ای ایران، درگیری اسرائیل و فلسطین، بحران سوریه و نقش قدرت های منطقه ای دارند.

فرصت های اتحادیه اروپا در خاورمیانه

با وجود این چالش ها، اتحادیه اروپا نیز با استفاده از قدرت نرم و ابزارهای دیپلماتیک خود و همچنین کمک های اقتصادی و بشردوستانه خود فرصت هایی برای ایفای نقش مثبت و سازنده در خاورمیانه دارد.

اتحادیه اروپا می تواند از شهرت و اعتبار خود به عنوان یک واسطه بی طرف و صادق و همچنین تجربه و تخصص خود در حل مناقشه و ایجاد صلح،  برای میانجیگری و تسهیل گفتگو و همکاری میان طرف های درگیر در منطقه استفاده کند. اتحادیه اروپا می‌تواند از اصلاحات و انتقالات سیاسی و اقتصادی در منطقه با ایجاد مشوق‌ها و مشروط‌سازی‌ها و همچنین انعطاف‌پذیری و تمایز بیشتر برای کشورهایی که مایل و قادر به اجرای هنجارها و ارزش‌های اروپایی هستند، حمایت کند. اتحادیه اروپا  می‌تواند با حمایت از سازمان‌ها و ابتکارات منطقه‌ای موجود، مانند اتحادیه عرب و طرح صلح عربی، و با ایجاد بسترها و مکانیسم‌های جدید برای گفت‌وگو و همکاری، مانند اتحادیه مدیترانه و دیالوگ 5+5 مسیر این گفت و گوها را هموار سازد. اتحادیه اروپا می‌تواند با سایر بازیگران بین‌المللی و منطقه‌ای مانند ایالات متحده، روسیه، چین، ترکیه و ایران برای مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای مشترک در منطقه، مانند اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی، تروریسم جهانی، تغییرات آب و هوایی و مهاجرت همکاری و هماهنگی کند. در نهایت، اتحادیه اروپا می تواند از روابط تجاری و انرژی خود با منطقه و همچنین کمک های توسعه ای و بشردوستانه خود برای تقویت توسعه اقتصادی و اجتماعی، کاهش فقر و نابرابری و بهبود شرایط زندگی و حقوق بشر مردم منطقه استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • سومین گزینه هم پر کشید! دردسر باورنکردنی بایرن مونیخ در انتخاب سرمربی
  • دشان جدایی ژیرو از میلان را تأیید کرد
  • آقای همایون شجریان، تو را به خدا بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • پایان کار خطیر در استقلال؛ 50 میلیارد تومان دردسر آفرین شد!
  • نکاتی برای یافتن حلقه ازدواج مناسب از سایت زر
  • کنسرت مشترک سامان احتشامی و عمران فروزش در تالار رودکی